Омбудсман відреагував на випадок з криворіжцем на колісному кріслі

Омбудсман відреагував на випадок з криворіжцем на колісному кріслі

Фото: Перший Криворізький

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на випадок з мешканцем Кривого Рогу Юрієм Понькіним, якому нахамив водій автобуса.

Про це йдеться у telegram-каналі омбудсмана.

Водій пасажирського автобуса, дозволив собі образливу поведінку та дискримінаційне поводження з одним із пасажирів, людиною на кріслі колісному, під час висадки його з транспортного засобу.

Регіональне представництво Уповноваженого у Дніпропетровській області скерувало відповідні запити до Криворізької міської ради, Дніпропетровської обласної військової адміністрації та Державної служби України з безпеки на транспорті щодо невідкладної перевірки інформації, встановлення кола винних та вживання належних заходів реагування, а у разі наявності правових підстав, притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Дмитро Лубінець наголосив, що відповідно до статті 21 Конституції України усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Статтею 5 Конвенції про права осіб з інвалідністю забороняється будь-яка дискримінація за ознакою інвалідності й гарантується особам з інвалідністю рівний та ефективний правовий захист від дискримінації на будь-якому ґрунті.

Будь-яке обмеження та неналежне поводження до вразливих груп населення, зокрема до осіб з інвалідністю, у реалізації їх прав і свобод є неприпустимим і в мирний, і у воєнний час.

Питання забезпечення рівності прав і свобод осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, як однієї з найбільш вразливих категорій громадян, перебуває на постійному контролі Офісу Уповноваженого.

У разі порушення або обмеження прав і свобод, неналежного реагування або відмови у наданні необхідної допомоги, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які зазнали дискримінації за будь-якою ознакою, можуть звернутися до Офісу Уповноваженого:

  • поштою або через скриньку (адреса: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008);
  • через регіональні громадські приймальні Уповноваженого
  • електронною поштою: [email protected];
  • зателефонувати на «гарячу лінію» 0 800 50 17 20 або за телефоном 044 299 74 08

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну