Понад 5 тисяч мешканців регіону минулого року звернулося по соціально-психологічну допомогу

Понад 5 тисяч мешканців регіону минулого року звернулося по соціально-психологічну допомогу

Фото: pixabay

На Дніпропетровщині працюють притулки, ресурсні центри, спеціалізовані служби психологічної допомоги та мобільні бригади.

Вони створені для допомоги постраждалим від домашньої агресії або насильства та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Минулого року за підтримкою до них звернулося понад 5,5 тисяч людей.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна військова адміністрація.

«Найчастіше по допомогу звертаються жінки, котрі страждають від домашнього насильства чи опинилися у складній життєвій ситуації. Таких жінок прийняли понад 4 тисячі, а також – майже тисячу дітей. Більшість із них потребували психологічної допомоги. Було і 235 випадків, коли людині надавали притулок», – розповіла начальниця відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Катерина Макаренко.

Прихистків, де постраждалі від насильства можуть перебувати цілодобово, на Дніпропетровщині два – у Дніпрі та Кривому Розі.

У них людина може перебувати до 90 днів.

«Маємо по два денні центри соціально-психологічної допомоги та кризові кімнати. В останніх постраждалі люди можуть зупинитися на декілька днів. Також у Кривому Розі і Дніпрі облаштовані ресурсні центри. В одному з них є місця як для жінок з дітьми, так і для вагітних», – додала Катерина Макаренко.

Є у регіоні і 9 спеціалізованих консультативних служб: у Дніпрі, Кам’янському, Павлограді, Підгородному, Петриківській, Васильківській, Петропавлівській, Покровській і Девладівській громадах.

Також із постраждалими від насильства працюють 58 мобільних бригад, у яких обов’язково є психолог та представник соціальної служби.

Долучаються до роботи й фахівці у справах дітей та поліцейські офіцери громади.

Психологічну допомогу можна отримати за номерами національної «гарячої лінії»: 0 800 500 335 або 116-123.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну