На Дніпропетровщині викрили агентів РФ, які розвідували позиції ЗСУ

На Дніпропетровщині викрили агентів РФ, які розвідували позиції ЗСУ

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Троє мещканців Дніпропетровщини передавали розвіддані російським спецслужбам.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Після повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України троє проросійськи налаштованих мешканців Дніпропетровщини погодилися допомагати російським спецслужбам.

Вони знаходили та вербували громадян України для збору інформації військового характеру ворогу. Дані передавали через закриті канали зв’язку.

За співпрацю з окупантами їм обіцяли посади в окупаційній владі після входження російських військ на територію Дніпропетровської області.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН із запалами, патрони, автомат АК-74У, пістолет, мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Підозрюваних затримали в порядку ст. 208 КПК України під час виконання чергового завдання для держави-агресора.

Наразі їх тримають під вартою.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та незаконного придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну