Зеленський призначив Олексія Кулебу заступником глави Офісу Президента

Зеленський призначив Олексія Кулебу заступником глави Офісу Президента

Фото: Київська ОВА

Новим заступником Андрія Єрмака став колишній голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Раніше він обіймав посаду голови Київської ОВА.

Указ про призначення з’явився на сайті Офісу Президента.

На цьому посту Кулеба змінить Кирила Тимошенка.

Олексій Кулеба народився 1983 року в Києві, закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю "Міжнародна економіка", має ступінь магістра міжнародної економіки. До листопада 2008 року навчався у аспірантурі Національної академії державного управління.

З січня до червня 2005 року працював менеджером КП "Київ-медіа" Київської обласної ради, був помічником народного депутата. З грудня 2010 року до грудня 2011 року викладав у "Міжрегіональній Академії управління персоналом". Займався бізнесом, з травня 2014 року до жовтня 2015 року був помічником депутата Київради.

З жовтня 2016 року до серпня 2017 року Олексій Кулеба був радником гендиректора київського КП "Плесо". У листопаді 2019 став директором департаменту благоустрою КМДА, з 2021 був заступником голови КМДА Віталія Кличка.

Київську область очолив у лютому 2022 року, але у середині березня на цю посаду поставили генерала Олександра Павлюка. У травні 2022 року Кулеба знову став головою Київської ОВА.

Нагадаємо, що сьогодні вранці заступник керівника ОП Кирило Тимошенко написав заяву на звільнення. Він опублікував фото і написав, що мав "можливість робити добрі справи кожного дня та кожної хвилини".

"Дякую мерам міст. За конструктив в суперечках. Дякую крутій команді. Директорату з питань регіональної політики Офісу Президента. Без вас нічого б не було", –
написав Тимошенко.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну