У 2022 році на Дніпропетровщині пацієнтам з інфарктом встановили понад 1,2 тисячі коронарних стентів

У 2022 році на Дніпропетровщині пацієнтам з інфарктом встановили понад 1,2 тисячі коронарних стентів

Фото: pixabay

Коронарне стентування – це порятунок при гострому інфаркті, атеросклерозі, тромбозі. У 2022 році на Дніпропетровщині провели понад 1,2 тисячі стентувань, 260 із них – переселенцям.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна військова адміністрація.

У рамках державної та обласної програм операції безкоштовні.

«Вчасно встановлений кардіостент може врятувати життя людини з гострим інфарктом. Адже він допомагає «відкрити» заблоковану судину та відновити кровопостачання серця. Це сучасна і дієва технологія лікування», – розповіла директорка одного з кардіологічних центрів.

Кардіостент – це мініатюрний пристрій. Він містить металевий сітчастий каркас та спеціальний балончик для його розправлення.

До судини пристрій вводиться у складеному стані. На необхідній ділянці хірург активує балончик, а після того, як стент розправиться, витягає його.

У залежності від складності випадку, операція може тривати від 30 хвилин до 2 годин. Реабілітація та відновлення – до тижня.

Після такого втручання пацієнт має регулярно приймати призначені лікарем препарати, а також контролювати артеріальний тиск і рівень холестерину та дотримуватися здорового харчування.

Буде корисною й помірна фізична активність.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну