Як вибрати стабілізатор напруги для оселі: поради криворіжцям

Як вибрати стабілізатор напруги для оселі: поради криворіжцям

Фото: pixabay

В умовах частих відключень електроенергії актуальним стало збереження домашніх побутових приладів, адже. нестабільна напруга в мережі може вивести їх із ладу.

Аби захистити техніку від перепадів електроенергії, варто придбати спеціальний стабілізатор електронапруги.

Про це повідомляє МінРеінтеграції.

Прилад тримає вихідну напругу під постійним контролем та за необхідності регулює її до оптимальних значень.

Але важливо вибрати правильну модифікацію стабілізатора.

  • однофазна модель стабілізатора підійде для будинку або квартири. Її найдешевший варіант – релейний прилад.. Він – найпростіший за конструкцією та засобом використання. Призначений зазвичай для дрібної техніки. Але має один недолік: обмежений термін служби.

  • сервопривідні мають більший діапазон вирівнювання напруги в порівнянні з попередніми та можуть впоратися з великим навантаженням. Однак, якщо перепади трапляються часто, то їх дії може бути недостатньо. Такий прилад потребує також регулярного технічного обслуговування.

  • електронні – надійні та сучасні. Вони можуть впоратися з будь-якими перепадами, навіть постійними. Відрізняються своєю тихою роботою на відміну від попередніх типів. Головний їхній мінус – висока ціна. Натомість термін служби електронного стабілізатора доволі тривалий – до 13 років.
Перш ніж купувати стабілізатор, варто проконсультуватися з фахівцем, – аби точно визначити потужність і не помилитися з важливими технічними деталями.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну