На Дніпропетровщині критично перевищені ліміти споживання електроенергії

На Дніпропетровщині критично перевищені ліміти споживання електроенергії

Фото: Перший Криворізький

11 січня з 7:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти споживання електроенергії були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми були застосовані аварійні відключення.

Про це повідомляє Укренерго.

Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00.

Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії.

Укренерго, виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними атаками та атаками безпілотними апаратами ворога.

Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень.

Якщо ви прочитали цю статтю, то просимо оцінити її, щоб у майбутньому матеріали сайту «Перший Криворізький» були кориснішими

Посилання скопійовано в буфер обміну