Як безпечно користуватися піччю, каміном та буржуйкою: поради криворіжцям
Фото: pixabay
ДСНС України нагадує про правила безпечного користування піччю, каміном та буржуйкою:
- стежте, щоб піч не перегрівалася;
- не користуйтеся піччю, якщо в ній або в трубі є тріщини;
- регулярно очищайте димарі від сажі;
- прибийте металевий лист до підлоги перед грубкою/буржуйкою/каміном;
- розпалюйте піч/буржуйку/камін дровами, а не бензином, гасом або подібними рідинами;
- тримайте горючі предмети подалі від опалювальних приладів;
- не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димаря;
- тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
- щільно закривайте дверцята опалювального приладу;
- не використовуйте буржуйки з несправними або засміченими трубами;
- встановіть датчики диму у приміщеннях.
Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас