Як безпечно користуватися піччю, каміном та буржуйкою: поради криворіжцям

Як безпечно користуватися піччю, каміном та буржуйкою: поради криворіжцям

Фото: pixabay

Низька температура у домівках українців змушує вдаватися до альтернативних способів обігріву. Печі, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, проте користуватися ними треба вкрай обережно.

ДСНС України нагадує про правила безпечного користування піччю, каміном та буржуйкою:

  • стежте, щоб піч не перегрівалася;
  • не користуйтеся піччю, якщо в ній або в трубі є тріщини;
  • регулярно очищайте димарі від сажі;
  • прибийте металевий лист до підлоги перед грубкою/буржуйкою/каміном;
  • розпалюйте піч/буржуйку/камін дровами, а не бензином, гасом або подібними рідинами;
  • тримайте горючі предмети подалі від опалювальних приладів;
  • не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димаря;
  • тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
  • щільно закривайте дверцята опалювального приладу;
  • не використовуйте буржуйки з несправними або засміченими трубами;
  • встановіть датчики диму у приміщеннях.
Будьте обережні та не використовуйте у квартирах та підвалах пічки-буржуйки. Це небезпечно для вашого життя, адже у таких приміщеннях відсутня відповідна вентиляція. Буржуйки можна встановлювати лише у приватних будинках, які мають мінімум два поверхи.

Якщо ви прочитали цю новину, то пропонуємо пройти невелике опитування, результати якого допоможуть редакції та сайту «Перший Криворізький» стати краще для вас


Посилання скопійовано в буфер обміну