Які подарунки краще не дарувати рідним у 2023 році

Які подарунки краще не дарувати рідним у 2023 році

Фото: Artur Verkhovetskiy

Новий 2023 рік за східним календарем стане роком Чорного Водяного Кролика. Раніше вірили, що кожен символ року має свій характер, тому цього року слід вибирати такі подарунки, щоб задобрити Кролика.

Редакція «Першого Криворізького» підготувала для читачів перелік подарунків, які не можна дарувати на Новий рік.

Що не варто дарувати на Новий Рік

Вибрати подарунок для рідних, колег чи близьких – завдання не з простих. Але однозначно у 2023 році не варто дарувати те, що може розізлити Кролика.

Символ нового року не схвалить різкі аромати. Тому у 2023 під заборону потрапляють парфуми, аромапалички та інші яскраві аромати.

Також поганим варіантом подарунка стане все, що пов'язане з водою. Не варто дарувати гелі, шампуні, банне приладдя, бальзами, капці чи рушники. Рушник з давніх часів використовували під час обрядів, а дарувати капці — погана прикмета. Дзеркало також не рекомендують дарувати, тому що у багатьох культурах цей предмет вважається магічним.

Раніше вірили, що подарувати годинник на Новий Рік – дуже погана прикмета. Тому що відбувається перехід одного року в інший. Але, якщо ви вже купили годинник, то не варто хвилюватися. Можна просто домовитися з новим власником про простий ритуал –- ви цей подарунок «продаєте». Нехай вам за нього дадуть дрібні монети.

Астрологи кажуть, що стихія Кролика — вода, а отже, всі предмети стихії вогню теж під забороною. До них можна віднести і будь-які прикраси з металу.


Посилання скопійовано в буфер обміну