Продукти харчування, генератор та дитяча кімната: як працюють пункти незламності в Апостолівській громаді

Продукти харчування, генератор та дитяча кімната: як працюють пункти незламності в Апостолівській громаді

Фото: Перший Криворізький

На сьогоднішній день у Криворізькому районі працюють 35 пунктів незламності. Місцева влада встановила в них генератори, щоб забезпечити людей можливістю підзарядити свої гаджети, випити гарячі напої та зігрітись у разі відсутності електроенергії.

В Апостолівській громаді є три пункти незламності, один з них облаштували в місцевій амбулаторії.

Про це стало відомо редакції “Першого криворізького” під час відвідин одного з них.

“В Апостоловому та ще один в Кам’янці. Всі вони обладнані генераторами, щоб люди могли мати можливість зарядити павербанки та телефони”, — каже секретарка Апостолівської міської ради Леся Міхно.


Даний пункт розташований на базі амбулаторії комунального закладу Центр первинної медико-санітарної допомоги. Він облаштований продуктами харчування, водою, засобами гігієни, є ліжка, є дитяча кімната з ліжками.

Пункт забезпечений генератором, у разі якщо буде відсутнє електропостачання.




Другий пункт незламності в Апостоловому розташований в дитячому садочку «Струмочок». Про місця їх розташування інформація розміщена на офіційних сайтах та в соцмережах.

“Люди повідомленні. Також у нас є вказівники, тобто люди знають де знаходяться пункти незламності. Світла не буває по-різному - бувають планові відключення, про які нас попереджає ДТЕК, бувають відключення аварійні. Загалом, по 4-6 годин світла може не бути”, — говорить пані Леся.


Пункт незламності в амбулаторії може прийняти до 20 людей, а в садочку трохи більше. Секретар міськради розповіла, що якщо буде потреба, то в громаді будуть відкривати додаткові пункти.



Також планують закупити старлінки.

“Якщо чесно, ми вчора вже про це говорили і я дала задачу начальнику фінансового управління знайти кошти на це”, — каже секретарка міськради.
Вірогідніше за все, його встановлять в міськраді.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"



Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну