Криворізька міськрада не підтримала петиції про перейменування вулиць на честь Героїв Єгора Біркуна і Олексія Різниченка

Криворізька міськрада не підтримала петиції про перейменування вулиць на честь  Героїв Єгора Біркуна і Олексія Різниченка

Фото: Перший Криворізький

Криворізька міська рада не підтримала петиції, якими пропонувалось назвати вулиці Кривого Рогу іменами загиблих на фронті Героїв — Єгора Біркуна та Олексія Різниченка.

Про це йдеться на сайті виконкому Криворізької міської ради.

Ім'ям Олексія Різниченка пропонувалося назвати вулицю Співдружності, яка, скоріше за все, отримала свою назву завдяки "співдружності" країн колишнього СРСР.

Різниченко Олексій (1994 – 2022) - народився у Кривому Розі. Закінчив Криворізьку гімназію №91 екстерном та вступив до Харківського Національного Медичного Університету. Закінчив військову кафедру та отримав звання молодшого лейтенанта.

Після закінчення ВУЗу працював в Амбулаторії загальної практики - сімейної медицини №7 сімейним лікарем, а пізніше — її завідувачем. Окрім роботи, Олексій був активним громадським діячем. Приймав активну участь у житті міста та країни - забезпечуючи прозорість виборчих процесів, відвідував мітинги та урочистості, був учасником Революції гідності 2013-2014 років.

З перших днів війни Олексій вступив до лав ЗСУ. 27 вересня, під час евакуації поранених з-під Лиману, він загинув.

Петицію щодо перейменування вулиці на честь Єгора Біркуна зарєструвала 3 листопада Людмила Біркун.

Єгор Біркун народився у Кривому Розі, навчався в Криворізькому ліцеї №81 та Криворізькому коледжі Національної металургійної академії України. З 2017 по 2021 роки проходив службу в складі полку "Азов". З першого дня повномасштабного вторгнення пішов на фронт. 22 березня 2022 року криворіжець загинув, проте тільки в серпні його тіло повернули додому.

Указом Президента України Єгор Біркун нагороджений оденом "За мужність" ІІІ ступеня та нагрудним знаком "Ветеран війни". Герой загинув у віці 24 років.

Проте Криворізька міська рада жодну петицію не підтримала.





Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну