У Кривому Розі вшанували пам`ять жертв Голодоморів і політичних репресій

У Кривому Розі вшанували пам`ять жертв Голодоморів і політичних репресій

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 26 листопада, криворіжці зібралися у сквері біля пам'ятника жертвам Голодоморів та політичних репресій на вулиці Лермонтова, щоб згадати жертв радянського режиму у 1921- 1922, 1932- 1933, 1946-1947 роках.

Про це "Першому Криворізькому" повідомила журналістка редакції.

У сквері зібралися кілька десятків криворіжців, серед них: криворізькі пластуни, організація "Центурія", автомайданівці, медійники та перехожі, які побачили мирне зібрання.

Під час акції виступили журналістки Ольга Гончар (Хвостова), головна редакторка інформаційного агентства "Експерт КР" та Світлана Романенко, редакторка сайту 0564. Вони закликали пам'ятати чому були геноциди у 20-му столітті і хто зараз намагається нищити український народ.

"Ось цей страшний геноцид, пов'zязаний і з репресіями і з виселенням українців, він сьогодні триває у нас. Наша з вами задача усіма способами протистояти цьому", - закликала присутніх Ольга Гончар.

Окрім того, молодіжне крило від організації "Центурія" звернуло увагу на те, що старші побратими сьогодні воюють у складі ЗСУ та інших підрозділах на захисті нашої країни.

З промовою до присутніх також виступила Наталя Буковшина, представниця Криворізького пласту.

"Сьогодні ми втрачаємо тих, хто є цвітом нації, на превеликий жаль. Але прагнемо, щоб ось ці маленькі діти, які сьогодні приходили зі мною, точно знали, хто наш ворог і кого не можна пускати на нашу землю", - сказала Наталя.

Поліція не перешкоджала проведенню масової акції, попри правовий режим воєнного стану, який діє в Україні вже 9 місяців.



Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"



Посилання скопійовано в буфер обміну