Ціни на споживчому ринку Дніпропетровської області порівняно з попереднім місяцем зросли на 2,7%

Ціни на споживчому ринку Дніпропетровської області порівняно з попереднім місяцем зросли на 2,7%

Фото: Перший Криворізький

Ціни на споживчому ринку Дніпропетровської області у жовтні 2022 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 2,7%, України – на 2,5%. З початку року – на 23,2% та 24,8% відповідно.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Дніпропетровській області.

У жовтні цього року на споживчому ринку регіону ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,6%. Найбільше (в 1,6 раза) збільшилися ціни на яйця.

На 9,1% подорожчали фрукти, на 8,3% – сало, на 8,0% – овочі, у межах 4,2–1,0% – безалкогольні вироби, риба та продукти з риби, м’ясо та м’ясопродукти, сири, цукор, хліб, кондитерські вироби з цукру, кисломолочна продукція, рис, молоко.

Водночас на 6,3% подешевшали продукти переробки зернових.

Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,7% відбулося переважно внаслідок зростання плати за тверде паливо (на 4,4%), оренду житла (на 2,8%).

Приріст цін у сфері охорони здоров'я склав 1,9%, зокрема, на амбулаторні послуги – 2,3%, фармацевтичну продукцію – 1,9%.

У сфері транспорту ціни підвищилися на 0,7% через подорожчання транспортних засобів (на 1,0%), палива та мастил (на 0,8%). У той же час на 4,9% зменшилася вартість проїзду в залізничному пасажирському транспорті.

Крім того, на 2,1–1,2% збільшилися ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, у сфері відпочинку і культури, на послуги ресторанів та готелів, алкогольні напої, тютюнові вироби.


Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну