На Херсонщині підліток врятував маму і сестру, які підірвалися на міні

На Херсонщині підліток врятував маму і сестру, які підірвалися на міні

Фото: Телеграм Олександра Вілкула

У ніч з 10 на 11 листопада, в селищі Милове Херсонської області жінка з чотирма дітьми намагалися евакуюватися подалі від російських обстрілів і натрапила на ворожу міну. У результаті - загинули хлопчик та дівчинка. В живих лишилися тільки мати, сестра і брат.

Про це повідомив голова Криворізької міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

"Вночі почався потужний орківський обстріл з лівого берегу. Мати родини – Людмила разом з чотирма дітьми, рятуючись, виїхала на машині до села Новорайськ, але вони підірвались на міні, що залишили кляті окупанти",
- йдеться у повідомленні.

Чотирнадцятирічний Михайло прийшов до свідомості першим та зміг врятувати і витягти з машини дев'ятирічну сестру Ірину та мати.

"Мати з дітьми пішли шукати ближнє село та через дві години дійшли до зруйнованого Каїрського мосту. Для спасіння рідних хлопчик переплив залив та дійшов до села Нові Каїри. Там Михайло побачив наших військових, які на човні переправили маму з сестрою на другий берег", - розповів Вілкул.

За словами голови військової адміністрації, родина була евакуйована до Кривого Рогу та зараз знаходиться у місцевих лікарнях. Стан матері та сестри важкий, але стабільний.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну