Криворізький ботанічний сад отримав статус національного об’єкта

Криворізький ботанічний сад отримав статус національного об’єкта

Фото: Криворізький ботанічний сад

4 листопада 2022 року Уряд України з метою збереження унікальних наукових об’єктів, які мають виняткове значення для вітчизняної та світової науки, надав статус національного надбання 8 унікальним науковим об’єктам.

До Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання, внесено колекцію рідкісних та зникаючих видів рослин степових екосистем України Криворізького ботанічного саду НАН України.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти та науки України.

Криворізький ботсад є державною, бюджетною, неприбутковою науковою установою, яка створена для організації творчої роботи колективу вчених і вирішення актуальних проблем розвитку фундаментальних та прикладних досліджень в галузі біологічної науки. Сучасна площа 52,4 гектарів. Перебуває у віданні Національної Академії наук України.

Є й погана новина, у ботсаду роками не ремонтують аварійний міст, котрий з'єднує два його береги. Наразі він перекритий, оскільки ходити по ньому — суцільний ризик для життя.

Аби потрапити на іншу сторону річки, де й розташована більша частину саду, потрібно йти в обхід. А це займає близько 20 хвилин.

Зазначимо, що востаннє міст ремонтувався 9 років тому.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну