Головні новини тижня: ворог вдарив по енергетичній та водній інфраструктурах Кривого Рогу

Головні новини тижня: ворог вдарив по енергетичній та водній інфраструктурах Кривого Рогу

Фото: Перший Криворізький

Редакція «Першого Криворізького» зібрала головні новини з 1 по 7 листопада.

Новини Кривого Рогу
2 листопада ворожий дрон вдарив по одному з енергетичних об'єктів Кривого Рогу. Частина міста на той момент залишилася без води та світла.

Згодом стало відомо, що тієї ж ночі російська ракета також влучила в об'єкт водної інфраструктури.

З діагнозом Covid-19, що підтверджений амбулаторно, у Кривому Розі лікується 548 пацієнтів.

У місті зараз є понад 14 тисяч доз вакцини: CoronaVac — понад чотирьох тисяч та Pfizer — 10 тисяч доз. Де в Кривому Розі можна зробити щеплення.

Криворіжець на вулиці Ярослава Мудрого знайшов гранати та магазин від автомата. Чоловік викликав поліцейських, а ті — піротехніків. Небезпечну знахідку утилізували.


У виконкомі Інгулецької райради Кривого Рогу нагородили представників місцевої організації ветеранів. Це щорічні заходи, і відбуваються вони у всіх районах міста.


Виконком Кривого Рогу замовив у роздержавленої газети «Червоний Гірник» друк матеріалів із піаром діяльності місцевої влади на понад 838 936 гривень. Кошти виділили з бюджету міста. У 2022 році ТОВ «Червоний Гірник» отримало замовлень на 4 267 962 гривень.

З 4 листопада в Кривому Розі почав діяти графік стабілізаційних відключень світла. Дізнатися групу та години можливої відсутності світла можна на сайті ДТЕК. Для цього потрібно ввести назву вулиці й номер будинку.



7 листопада криворіжці почали реставрацію муралу, присвяченого Небесній Сотні. Бажаючі можуть долучитися до збору коштів на матеріали для відновлення муралу, адже його робить громадськість.



У жовтні мешканці Кривого Рогу чули сповіщення про повітряну тривогу 128 разів. Загалом небезпека тривала 121 годину та 11 хвилин.

У Криворізькому районі засіяно вже понад 65% озимих від загальної площі посіву.

Війна Росії проти України

Російські окупанти продовжують щодня обстрілювали громади Дніпропетровщини. 2 листопада ворог вдарив по Нікополю з реактивної системи залпового вогню.

Бійці територіальної оборони Кривого Рогу показали світлини трофеїв та знищенної ворожої техніки зі звільнених територій.





Україна повернула з російського полону 107 військових.


Першого листопада над Дніпропетровщиною військові з повітряного командування «Схід» знищили три російських дрони-камікадзе. Наступної ночі сили протиповітряної оборони знищили шість дронів над областю, а в ніч на 3 листопада збили ще чотири.

4 листопада ППО вдалося «приземлити» ще вісім ворожих дронів.

Верховна Рада ухвалила закон щодо бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову, на військову службу під час мобілізації. Закон підтримали 290 депутатів. Документ передбачає, що бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення.

Економіка
Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2023 рік. Зростання споживчих цін у наступному році очікується на рівні 28% після інфляції у 29,3% у 2022 році (грудень до грудня).

Здоров'я
З 1 листопада наркотичні (психотропні) лікарські засоби відпускатимуть в аптеках за електронними рецептами.

В Україні дозволили першу бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12–17 років.

Матеріали «Першого Криворізького»:

Тепер ти будеш моїм синочком, — історія підприємиці з Кривого Рогу

Зерно, ракети та електроенергія — розбираємо чергову маніпуляцію РФ

Допомога військовим, теробороні, переселенцям — як працює волонтерський штаб «Кривий Ріг»

Потрібно «жити життя»: поради від психологинь, як вберегтися від виснаження

Окупанти тікають із Херсонщини. Чому не варто вірити позитивній пропаганді

Посилання скопійовано в буфер обміну