У Дії з’являться нові цифрові документи — дипломи про освіту та шкільні атестати

У Дії з’являться нові цифрові документи — дипломи про освіту та шкільні атестати

Фото: Перший Криворізький

Уряд ухвалив постанову щодо запуску цифрових дипломів про освіту та шкільних атестатів — нові електронні документи в майбутньому з’являться у застосунку державних послуг «Дія». Над відповідною експериментальною послугою — Документ про освіту — вже працює команда Мінцифри.

Про це повідомив Михайло Федоров.

Завдяки новій послузі кожен українець зможе отримати доступ до своїх дипломів та атестатів про освіту, дані яких містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. У застосунку можна отримати доступ до таких документів про освіту:

  • базову середню освіту;
  • повну загальну середню освіту;
  • професійну (професійно-технічну) освіту;
  • фахову передвищу освіту;
  • вищу освіту (науковий ступінь).
«За час повномасштабної війни багато українців втратили свої дипломи та атестати. Забули вдома під час евакуації, залишили в тимчасово окупованих містах, частина була просто знищена під час ворожих ракетних обстрілів. Саме тому документи про освіту важливо цифровізувати. Так вони завжди будуть з вами у смартфоні. Відновити документи про освіту — доволі складний бюрократичний процес. Тому їх цифровізація — це не тільки про зручність, але і про спрощення життя для тисяч ВПО», — йдеться у повідомленні Мінцифри.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну