Після публікації ЗМІ про голову Дніпропетровської ОВА антикорупційна прокуратура відкрила справу, — Укрправда

Після публікації ЗМІ про голову Дніпропетровської ОВА антикорупційна прокуратура відкрила справу, — Укрправда

Фото: Валентин Резніченко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після публікацій, де головним героєм став голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, відкрила справу за двома стаття Кримінального кодексу України.

Про це із посиланням на пресслужбу САП повідомляє "Українська правда".

Валентин Резніченко та його знайома Яна Хланта стали героями матеріалу одразу двох медіа "Радіо Свобода" та "Українська правда". У матеріалах йдеться про ймовірний конфлікт інтересів. ВІн може бути пов'язаний із бюджетними коштами, які виділялися фірмам на ремонт та експлуатацію доріг. Мова йде про 1% від мільярда гривень.

Про склад злочину та/або звернення до правоохоронців обидва медіа, які випустили матеріал в один день, не повідомляється. Втім надвечір стало відомо, що прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.11.2022 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки);
  • ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі ) КК України".
Редакція "Першого Криворізького" публікує інформацію про вихід цих матеріалів та пов'язаного з ним провадження з огляду на ймовірний потенційний вплив подібного роду публікацій на благополуччя громади Дніпропетровщини.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Редактор: Тетяна Корник

Посилання скопійовано в буфер обміну