Перші фото з місця влучання російської ракети в нафтобазу у Кривому Розі

Перші фото з місця влучання російської ракети в нафтобазу у Кривому Розі

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 26 жовтня, журналісти вперше змогли потрапити на територію нафтобази у Кривому Розі, в яку 7 вересня влучила російська ракета.

Із дозволу військової адміністрації редакція «Першого Криворізького» публікує перші фото з місця влучання ракети.

Точних сум збитків, нанесених навколишньому середовищу внаслідок цієї атаки наразі держслужбовці не називають, їх ще підраховують.

Про це під час виїзду на територію одного з підприємств, у яке влучила російська ракета восени, повідомив начальник військової адміністрації Криворізького району Євген Ситниченко.

Олена Криворучкіна, народна депутатка України, сказала, що наразі 74 фахівці працюють над розробкою алгоритмів оцінювання збитків. Є три затверджені алгоритми, і вже за ними проведені часткові розрахунки.

Сергій Сологуб, очільник екоінспекції Придніпровського округу сказав, що внаслідок влучань ракетних снарядів в область нафтобази пошкоджено 2 і знищено ще 4 цистерни об’ємами по тисячі кубометрів.

Після пожежі були викиди в атмосферне повітря, які спричинили збитків на 117 мільйонів. А внаслідок витоку і забруднення землі і ґрунтів завдано збитку на суму від 7 до 15 мільйонів гривень (підрахунки за різними методиками). Зараз всі матеріали передані правоохоронцям.

Деталі та відео у наступних публікаціях.

Більше фото у повному репортажі









Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Фото: Денис Шабанін

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну