ЮНІСЕФ надав Україні понад 700 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця

ЮНІСЕФ надав Україні понад 700 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця

Фото: Перший Криворізький

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну понад 700 тисяч доз вакцини для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигена (АДП-М), яку використовують для дітей після 6 років та дорослих.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Наразі ми маємо реальну загрозу спалахів інфекційних хвороб через недостатні рівні охоплення щепленнями. Так сталось, до прикладу, у Львівській області, де були зафіксовані випадки захворювання на дифтерію. Саме тому важливо перевіряти свій вакцинальний статус та ревакцинуватись за потреби”, – заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Зазначається, що вакцини будуть розподілені по Україні відповідно до потреб, визначених Міністерством охорони здоров’я.

У МОЗ наголошують, що дифтерійний токсин вражає серце, нервову систему та нирки, 20% хворих помирають. Іноді у горлі утворюються плівки, що утруднюють дихання.

Правцем може заразитися людина будь-якого віку — через травму, коли в рану потрапить бруд зі спорами правця. Правець вражає нервову систему і викликає судоми, а смертність від нього сягає 70%. Єдиний спосіб запобігти правцю – вакцинація.

Згідно з національним календарем щеплень, дітей вакцинують від дифтерії та правця у 2, 4, 6, 18 місяців, потім ревакцинують у 6 та 16 років. Дорослим рекомендовано ревакцинуватися кожні 10 років. Вакцинацію від дифтерії та правця діти і дорослі в Україні отримують безоплатно.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну