82% укриттів у закладах соціальної сфери Дніпропетровщини непридатні для використання

82% укриттів у закладах соціальної сфери Дніпропетровщини непридатні для використання

Фото: Держпродспоживслужба

З початку липня 2022 року по Дніпропетровській області здійснено 1182 комісійні обстеження найпростіших укриттів у закладах загальної середньої освіти, закладах дошкільної освіти, професійно-технічних закладах, лікувально-профілактичних закладах та інших об’єктах соціальної сфери, серед яких 82% визначені як непридатні до використання.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Зокрема у Кам`янському районі тривають перевірки найпростіших укриттів закладів освіти. З липня поточного року фахівці Кам`янського управління взяли участь у 128 комісійних обстеженнях спільно з представниками департаменту управління з гуманітарних питань, цивільного захисту, державної служби з надзвичайних ситуацій, Кам`янського районного управління поліції.

Усього обстежено 65 закладів загальної середньої освіти та 63 заклади дошкільної освіти. У ході оцінки укриттів закладів освіти щодо визначення можливості їх використання як найпростіших укриттів комісією визначено, що в 61 закладі загальної середньої освіти та 63 закладах дошкільної освіти укриття не відповідають установленим вимогам.

Обладнання укриттів повинно забезпечувати можливість безперервного в них перебування людей упродовж не менше 48 годин. Найпростіші укриття мають бути у тому числі забезпечені системою вентиляції, штучним освітленням, облаштованими сантехвузлами або біотуалетами, умовами для дотримання особистої гігієни, місцями для сидіння з розрахунку не меньше 0,6 метрів квадратних на одну людину, ємностями з питною водою із розрахунку 2 літри на добу на одну людину, контейнерами для зберігання харчових продуктів, засобами для надання невідкладної медичної допомоги тощо.






Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"



Посилання скопійовано в буфер обміну