Головні новини тижня: економія електроенергії у Кривому Розі та мінування Каховської ГЕС

Головні новини тижня: економія електроенергії у Кривому Розі та мінування Каховської ГЕС

Фото: Перший Криворізький

Редакція «Першого Криворізького» зібрала головні новини з 18 по 23 жовтня.

Новини Кривого Рогу
Безкоштовний автобус двічі на тиждень курсуватиме із деокупованих сіл Херсонської області в Кривий Ріг.

Вранці 18 жовтня в північній частині Кривого Рогу пролунали вибухи.

19 жовтня російська армія знову атакувала місто. Унаслідок цього пошкоджено двоповерховий будинок.


На вулиці Волгоградській водій легкового автомобіля зіштовхнувся з водієм учбового авто. Перший втік із місця ДТП, у якому сам, ймовірно, винен.


У Металургійному районі міста тривають роботи з заміни трамвайних колій та дорожнього полотна. До кінця жовтня місцеві чиновники та комунальники планують замінити чотири тисячі метрів квадратних асфальту.


Стало відомо, що тарифи на тепло для населення та підприємців у Кривому Розі підвищуватись не будуть. Вони будуть значно нижчі за економічно обґрунтовані та фіксовані на рівні жовтня минулого року, йдеться у повідомленні виконкому Криворізької міської ради.

Через обстріли енергетичної інфраструктури російськими військами в Кривому Розі створили робочі групи, до складу яких входять представники силових структур, які нібито жорстко контролюватимуть виконання правил режиму суворої економії електроенергії. За словами голови Криворізької військової адміністрації Олександра Вілкула, лише за одну ніч відключили від електроенергії 70 порушників. Алгоритм та законність таких відключень наразі вони не пояснюють.

14 жовтня Президент України Володимир Зеленський вручив бойовий прапор командиру Криворізької окремої бригади територіальної оборони Юрію Сіньковському.



Згодом бойовий прапор освятили.



Війна Росії проти України
Російські окупанти 18 жовтня вдарили двома ракетами по об’єкту енергетичної структури Дніпра. За словами голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, руйнування серйозні. Без електрики лишилися окремі райони Дніпра, Синельникового та Васильківки. Знеструмлена одна з насосних станцій «Дніпроводоканалу». На лівому березі міста були перебої з водою.

Того ж дня сили протиповітряної оборони збили чотири ворожі ракети.

У Зеленодольській громаді Криворізького району на російському снаряді під час робіт у полі підірвався трактор.


Вночі 23 жовтня українські військові збили ворожий дрон-камікадзе на Дніпропетровщині.

Російські окупанти замінували дамбу Каховської ГЕС, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Економіка
Директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак спрогнозував, що ціни на гречку можуть знизитися до 60–70 гривень за кілограм. Зараз вона коштує близько 90 гривень за кілограм.

Тим часом Антимонопольний комітет почав дослідження причин підвищення цін на курячі яйця. За попередніми висновками, «в комітеті відсутня інформація, яка б підтверджувала наявність об’єктивних факторів для подорожчання яєць одразу на 54?% за три місяці». Зараз десяток яєць коштує від 58 до 75 гривень.

Повний фоторепортаж-огляд цін на продукти у жовтні 2022.

Суспільство
З 10 по 16 жовтня в Україні медики зафіксували 22 914 нових випадків інфікування коронавірусом.

В одному з господарств Київщини під час бактеріологічних досліджень в кози знайшли збудник сибірської виразки (Bacillus anthracis).

Російські військові останній тиждень атакують енергетичну інфраструктуру України. За словами голови Міненерго Германа Галущенка, уже близько 40?% інфраструктури зруйновано, а збитки сягають мільярдів доларів. Через це всіх українців закликають економити електроенергію, зокрема в період із 06:00–11:00 та 17:00–23:00.



Через значні руйнування енергетичної інфраструктури, «Укренерго» запровадила стабілізаційні відключення електроенергії в Дніпропетровській області. 23 жовтня ДТЕК повідомив, що потреба економити електроенергію все ще є, але про відключення для стабілізації наразі не йдеться.

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, в Україні внаслідок ракетного удару російських військ по енергетичних об’єктах уранці 22 жовтня без електропостачання залишилися майже 1,5 мільйона споживачів.

В Україні запрацював державний інтернет-магазин «ДроваЄ».

Політика
Верховна Рада підтримала за основу урядовий проєкт закону, яким передбачено необхідність складання іспитів на знання основ Конституції, історії України та української мови для отримання громадянства.

Також нардепи проголосували за скасування призову на строкову службу під час воєнного стану.

Матеріали «Першого Криворізького» за цей тиждень:
Діра в стелі, налякані місцеві мешканці: наслідки нічної атаки на Кривий Ріг

Без торгів проводиться облаштування укриттів у частині шкіл Кривого Рогу

Металургія, обстріли та фейки. Як пропаганда маніпулює темою енергобезпеки Кривого Рогу

Посилання скопійовано в буфер обміну