Із Кривого Рогу за кордон евакуювали більше 400 дітей позбавлених батьківського піклування

Із Кривого Рогу за кордон евакуювали більше 400 дітей позбавлених батьківського піклування

Фото: Криворізька міська рада

Майже 100 дітлахів, які залишилися без батьківського піклування та є вихованцями двох криворізьких центрів соціально-психологічної реабілітації відправили до австрійських міст Інсбруку та Імсту.

Про це йдеться на сайті Криворізької міської ради.

Криворізькі діти перебувають за кордоном зі своїми супроводжувачами з центрів реабілітації (21 чоловік). 50 вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 розміщені в закладі «Дитяче село» австрійського міста Імст, а 49 вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей знаходяться в такому ж закладі «Дитяче село», тільки міста Інсбрук.

У місті Імст 19 дітей зараховані до початкової школи, 20 – до середньої школи з різними напрямками розвитку та 11 дошкільнят ходять до дитячого садочка.

Також, в 4 загальноосвітніх школах міста Інсбрук організовано навчання для 49 дітей, відповідно до їх віку. Уроки в австрійській школі молодші учні відвідують переважно в першій половині дня, а от старші класи вчаться до вечора.

Але, навіть при такому навантаженні, діти встигають навчатися у двох школах одночасно – відвідують австрійську – очно, і дистанційно навчаються в криворізькій. Для них спеціально налагодили зручний формат дистанційки.

Діти розміщені у комфортних умовах: в кімнатах з усіма зручностями, на кожному поверсі є ігрові кімнати, кінозал, кімнати для навчання та пральні. Організоване триразове збалансоване харчування.

Хлопці та дівчата можуть займатися на спортивних та ігрових майданчиках. Для них також проводяться екскурсії.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну