СБУ викрила колаборанта з Кривого Рогу

СБУ викрила колаборанта з Кривого Рогу

Фото: СБУ

При контррозвідувальному відпрацюванні об’єктів критичної інфраструктури, встановлений мешканець Кривого Рогу – працівник сфери залізничних перевезень. Чоловік мав проросійські погляди, але до вторгнення РФ в Україну приховував їх від близького оточення.

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Після початку бойових дій, він розпочав проявляти більш активну антиукраїнську позицію за допомогою власного акаунту у соцмережах. Долучившись до проросійських спільнот, він отримав довгоочікувану підтримку однодумців. На особистій сторінці він видавав пости з підтримкою окупації ворогом українських територій, роблячи акцент на містах, які тривалий час чинили героїчний опір ворогу. Публікації він супроводжував особистими коментарями, де глорифікував дії ворожої армії, і дискредитував Збройні сили України.

Також викрито працівницю одного з підприємств вугільної промисловості Павлограда на проросійській пропаганді.
Місцева мешканка активно просувала на особистій сторінці у соцмережі антиукраїнські наративи.

Пости з дискредитації української влади та Збройних сил України, підтримки ведення бойових дій проти українського народу та окупації територій нашої країни стали основним контентом її акаунта в інтернеті. До антиукраїнських тезисів вона постійно додавала особисті коментарі зі схваленням дій ворога і підтримки путінського режиму.
Ворожа поплічниця активно спілкувалася в антиукраїнських пабліках і групах, завдяки чому її впевненість у скорому приході «руського миру» на Дніпропетровщину була беззаперечною.

Співробітники СБУ припинили ворожу агітацію антиукраїнських пропагандистів.
Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.
Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.




Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну