У Дніпрі ліквідовано ворожу ботоферму, яка створювала фейки для російської пропаганди

У Дніпрі ліквідовано ворожу ботоферму, яка створювала фейки для російської пропаганди

Фото: Служба безпеки України

СБУ ліквідувала у Дніпрі ворожу ботоферму, яка створила майже 10 тисяч фейкових акаунтів для «розгону» кремлівської пропаганди в ЄС.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Кіберфахівці Служби безпеки нейтралізували потужний канал поширення проросійської пропаганди серед громадян України та Євросоюзу.

Також задокументовано факти масштабної агітації на підтримку країни-агресора і «розгону» закликів до захоплення державної влади в Україні.

Для проведення ворожих інформаційних диверсій окупанти створили через підконтрольну ботоферму майже 10 тисяч фейкових акаунтів. Для їх анонімної реєстрації використовували sim-картки українських, російських та європейських мобільних операторів.

До організації незаконної діяльності причетна мешканка обласного центру, яка тривалий час працювала у сфері ІТ. Після повномасштабного вторгнення на неї «вийшов» представник спецслужб РФ і запропонував співробітництво на користь окупантів. За проведення підривної діяльності вона отримувала гроші з Росії.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмисниці про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.






Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну