Дніпропетровщина переходить на режим тотальної економії електрики

Дніпропетровщина переходить на режим тотальної економії електрики

Фото: Перший Криворізький

На Дніпропетровщині ввели режим тотальної економії електрики. Це вимушений крок для відновлення балансу енергетичної системи, що постраждала від ворожих ударів. Заощаджувати мають усі: підприємства, офіси, магазини, міста, села, мешканці.

До цього закликали на брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Від ворожих «прильотів» страждає енергосистема всієї країни. Нині вона пошкоджена на 40%. На відновлення потрібен час. Повинні допомогти енергетикам. І пам’ятати: якщо заощаджуватимемо світло сьогодні, матимемо його завтра», – підкреслив заступник голови Дніпропетровської ОВА Максим Беспальчук.

Він додав: енергетики працюють у надзвичайних умовах. Там, де ідуть бойові дії, відновлюють лінії електропередач у максимально стислі терміни. Аби світло було в кожному будинку.

«За останні 10 днів ворог атакував нашу енергосистему частіше, ніж за останні 8 місяців війни, – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. – Маємо зрозуміти: якщо не будемо заощаджувати, то будуть відключення. Закликали усі громади області економити світло. Дякую всім мешканцям за розуміння. Разом допомагаємо нашим військовим і тримаємо енергетичний фронт».

Максимально знизити використання електрики необхідно з 7:00 до 23:00.

Енергетики впровадили на 2 доби обмеження електропостачання для промислових підприємств області. Воно відбувається вже сьогодні за графіками, триватиме і завтра.

«Графіки впровадили, аби стабілізувати енергетичну систему України. У цілому підприємства мають обмежити обсяг споживання електроенергії на 6,5 млн кіловат годин – десь на 15%. Для цього – вийти на рекомендований енергетиками мінімальний рівень використання. Тим, хто не дослухається, будемо змушені примусово знизити потужності», – сказав генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Заощаджувати електрику необхідно і в оселях. Мешканців закликали вимикати світло там, де воно не потрібно. Обмежити використання бойлерів, електрообігрівачів, пральних машин.

«Запровадили економію електроенергії у Дніпрі. Освітлюємо вулиці до 20:00, мости – до 24:00. Світлофори також увімкнені лише до опівночі. Найближчим часом плануємо змінити графіки руху електротранспорту», – розповів заступник дніпровського міського голови Михайло Лисенко.

Нині у Дніпрі заборонено використовувати і підсвітлення фасадів, рекламних конструкцій та вивісок у магазинах, ресторанах. Контроль за цим здійснюватиме інспекція з благоустрою, додав він.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну