Головні новини тижня: росіяни атакували ракетами та дронами Кривий Ріг

Головні новини тижня: росіяни атакували ракетами та дронами Кривий Ріг

Фото: Перший Криворізький

Редакція «Першого Криворізького» зібрала головні новини з 10 по 16 жовтня.

Новини Кривого Рогу
10 жовтня в Кривому Розі сили протиповітряної оборони збили російську ракету. Пізніше одна ракета влучила по місту. У Тернівському та частково в Покровському районах зникли водо- та електропостачання через руйнування енергетичної інфраструктури.

Надвечір вибухи повторилися — по місту вдарили іранськими дронами-камікадзе.

Наступного дня росіяни знову вдарили по Кривому Рогу, але ППО збила ракету.

У ніч на 12 жовтня комунальні служби повністю відновили електро- та водопостачання.

Понтонний міст через річку Інгулець, який сполучає селище Мотронівка з мікрорайоном Південний, відремонтували. Нагадаємо, міст зруйнувався через обстріли росіян.


Діти бійців Криворізької бригади Нацгвардії зробили виставку малюнків «Мій тато — захисник» та взяли участь у шоу Театру ляльок.


З 1 жовтня на території Кривого Рогу поліцейські розпочали осінній комісійний огляд автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів. Це роблять для визначення стану їхнього експлуатаційного утримання. Якщо ви вважаєте, що якась ділянка дороги потребує ремонту – пишіть про це з фото на [email protected] та зазначте, чи зверталися ви до чиновників та/або депутатів із проханням відремонтувати дорогу.

Також на автомобільних дорогах з’явились нові ділянки, де патрульна поліція вимірюватиме швидкість руху за допомогою приладів TruCAM. Їх встановили на таких вулицях:
  • проспект Миру;
  • вулиці Січеславська;
  • Сергія Колачевського;
  • Олексія Солом’яного;
  • Чумацький Шлях;
  • Ракітіна;
  • Волгоградська;
  • Володимира Великого;
  • Дніпровське шосе.
Війна Росії проти України
10 жовтня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Дніпропетровській області — є загиблі та поранені.

Російські окупанти продовжують тримати всі шість блоків ЗАЕС у «холодному стані» й тиснуть на працівників станції, аби ті підписували контракти з «Росатомом».

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті «Великої сімки» запропонував розмістити на кордоні з Білоруссю міжнародних спостерігачів, щоби запобігти вторгненню білорусів.

За 18 хвилин Повітряні Сили збили щонайменше чотири ударних гелікоптери росіян вартістю 24 мільйони доларів кожен.

11 жовтня відбулася чергова передача Україні тіл загиблих військовослужбовців. Україна повернула додому тіла 62 Героїв. 13 жовтня з полону повернули 20 українських захисників.


У ніч на 15 жовтня війська протиповітряної оборони «приземлили» 5 дронів-камікадзе на Дніпропетровщині: три — над Криворізьким районом, ще два — над Нікопольським.

Суспільство
З громад Дніпропетровщини, які знаходяться під обстрілами, продовжують евакуювати людей старше 60-ти років. Їх доправляють залізницею до західних регіонів України. Наразі вивезли понад 200 людей похилого віку.

Студентів-переселенців або тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях, переведуть в університетах на бюджетну форму навчання. Відповідне рішення вже прийняв Уряд.

На Дніпропетровщині на День захисників та захисниць, 14 жовтня, одружилися 147 пар.

Економіка
Національний банк з 1 січня 2023 року розпочне поступово вилучати з обігу паперові банкноти номіналами 5, 10, 20 та 100 гривень зразків 2003–2007 років, щоби замінити на нові.

Матеріали «Першого Криворізького»:

Зруйнували єдину школу, гатили по 3 рази на день: репортаж із Великої Костромки

9-річна криворожанка Мілана Агеєнко продає льодяники, щоби придбати автівку для хрещеного в ЗСУ

Огляд цін на продукти в Кривому Розі

Посилання скопійовано в буфер обміну