9-річна криворожанка Мілана Агеєнко продає льодяники, щоб придбати автівку для хрещеного у ЗСУ

9-річна криворожанка Мілана Агеєнко продає льодяники, щоб придбати автівку для хрещеного у ЗСУ

Фото: Перший Криворізький

Мілана почала займатись стрільбою, у неї вже добре виходить. Дівчинка мріє вирости і стати до лав ЗСУ: “Хочу воювати за нашу країну, щоб її ніхто не захопив, щоб окупанти програли”.

Родина Агеєнко з Кривого Рогу оголосила збір коштів для того, щоб купити авто для підрозділу Артема, хрещеного їхньої доньки Мілани. Артем зараз захищає Батьківщину на Донеччині. Мілана почала виготовляти льодяники, продавати їх та всі зібрані кошти віддає на покупку автомобіля.

“Коли почалась повномасштабна війна, з’явилось багато зборів на допомогу ЗСУ, ми намагались переказувати хоч 100-200 гривень. Мілана дуже переймалась ситуацією у країні. Одного дня ми зробили незвичний подарунок для родича — букет з власноруч виготовлених льодяників. І дитину осяяло – вона захотіла продавати льодяники та вручені кошти переказувати на потреби ЗСУ”, — пояснює журналістам “Першого Криворізького” 36-річна Лариса, мама Мілани.

Дівчинка виготовила льодяники і віддала їх у масажний кабінет, де працює її бабуся. Поруч поставила табличку з написом “Я хочу допомагати ЗСУ”. Також разом з татом Віталієм ходили у магазини та кафе та пропонували власникам придбати льодяники.

За перші 10 днів Мілана зібрала 1000 гривень. Їх вона переказала у відомий фонд допомоги ЗСУ.

Пізніше родина дізналась про те, що у підрозділі хрещеного Мілани згоріла автівка.

“Кума призвали на Донецькій напрямок. Артем хороша людина, хороший спеціаліст у цивільному житті. Як з’ясувалось, на війні він також добре справляється, але там, де він зараз знаходиться, дуже складна ситуація. Артем вже побував у госпіталі, у хлопців з його підрозділу також були різні поранення, але вони тримаються. Без машини їм там важко”, — пояснює Віталій, тато Мілани.
Необхідно придбати бус Volkswagen. Родині вдалось зібрати 100 тисяч гривень, а треба — 240 тисяч гривень.

Гроші на інгредієнти Мілана отримує від продажу книжок, які вже встигла прочитати.
Родині вдалось продати 5 книжок, але прочитала Мілана вже більше.

“Кожна копійка у неї на рахунку. Вона нам ці гроші не давала у руки, сама ходила до терміналу, щоб переказати їх на картку”, — пояснює Лариса. Нині з продажу цукерок Мілана отримала 3000 гривень саме на автомобіль.

“Сподіваємось, що у нас вийде вчасно зібрати необхідну суму, ми не здаємось, адже це дуже важливо і необхідно нам усім”, — каже Лариса.

Реквізити для збору на автівку для підрозділу хрещеного Мілани
4149499148394941
Приват

5375414136459517
Моно
Синенко Олександра Артемівна


Цю публікацію було створено за фінансової підтримки Європейського Союзу в партнерстві з DW Akademie. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю ІА “Перший Криворізький” та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Фото: Даніїл Токмаков

Відео: Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну