Заробляли мільйон гривень щомісяця на збуті метадону: поліція затримала криворізьких наркоторговців

Заробляли мільйон гривень щомісяця на збуті метадону: поліція затримала криворізьких наркоторговців

Фото: Національна поліція України

Восьмеро жителів Кривого Рогу налагодили схему постачання метадону, який збували серед постійних покупців. Їхня клієнтська база налічувала близько 500 осіб.

Про це повідомляють у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Правоохоронці встановили, що організував наркобізнес 30-річний житель Кривого Рогу. До незаконної діяльності він залучив ще сімох місцевих мешканців віком від 24-х до 46-ти років. Зловмисники налагодили схему збуту метадону на території міста. Троє чоловіків виконували ролі збувачів, роблячи «закладки» по місту. Ще троє забезпечували постачання гуртових партій «товару».

Функції оператора виконувала співмешканка організатора, яка отримувала замовлення на метадон та пересилала їх збувачам. Сам же лідер угруповання контролював «підлеглих», розфасовував гуртові партії на дози та контролював обіг коштів.

У результаті обшуку вилучено понад сотню сліп-пакетів із метадоном, пів кілограма канабісу, дві одиниці зброї, набої, електронні ваги, банківські картки, гроші в національній та іноземній валюті, а також два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

За наявною інформацією, такий «бізнес» приносив членам угруповання близько мільйона гривень прибутку на місяць.

Організатору та ще трьом активним членам угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Суд обрав кожному з них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави: лідеру – 496 200 гривень, трьом іншим фігурантам – 124 050 гривень.

Процесуальні рішення відносно решти фігурантів будуть прийняті після надходження результатів експертних досліджень.






Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну