У Кривому Розі помер педагог, громадський діяч та поет Микола Скиба

У Кривому Розі помер педагог, громадський діяч та поет Микола Скиба

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 6 жовтня, помер відомий криворіжець Микола Максимович Скиба.

Він народився 28 лютого 1952 року у селі Красний Під Широківського району. Його батько мав трьох синів, Микола був старшим. У нього залишилось двоє братів — Станіслав і Григорій, троє дочок Софія, Іванна і Ольга.

Микола Максимович викладав українську мову у Слов’янському педінституті та Криворізькому державному педагогічному університеті.

Він був активним громадським діячем в тому числі учасником Руху України у Кривому Розі, депутатом міської ради у 90-х роках. Микола Максимович був одним з засновників міської газети “Наш век”, пізніше “Вісник Кривбасу”, який згодом очолив його товариш та учень Володимир Гончар.

8 років Микола Максимович працював у відділі внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, після чого пішов на пенсію.Микола Скиба нагороджений нагрудним знаком “За заслуги перед містом” ІІІ ступеню. Останні 8 років свого життя Микола Максимович присвятив написанню дитячих віршів та книжок, а також добрій пам’яті 40-го мотопіхотного батальйону «Кривбас». Для нього було надзвичайно важливо, щоб містяни знали про подвиги Героїв, тому він написав кілька книжок.

Микола Максимович співпрацював разом з товаришем, криворізьким композитором і співаком Олексієм Грицишиним. У співавторстві вони написали кілька десятків пісень, зокрема, і “Єдина родина — моя Україна"

Прощання з Миколою Максимовичем відбудеться 7 жовтня за адресою Чорновола, 23, о 12:00, про це повідомила донька Миколи Максимовича, Софія Скиба, головна редакторка “Першого Криворізького”.

Редакція “Першого Криворізького” висловлює щирі співчуття родині та близьким.


Посилання скопійовано в буфер обміну