У вересні український експорт виріс до рекордного значення з початку війни: Мінекономіки

У вересні український експорт виріс до рекордного значення з початку війни: Мінекономіки

Фото: Перший Криворізький

У вересні обсяг українського експорту у грошовому еквіваленті виріс більше ніж на 23% в порівнянні з серпнем цього року.

Минулого місяця українські підприємства експортували за кордон продукції на 4 мільярди 144 мільйонів доларів.

А в серпні цей показник складав 3 мільярди 363 мільйони доларів. Це найкращий результат з лютого 2022 року.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Виріс об’єм українського експорту і в кількісному еквіваленті. У серпні обсяг української продукції, що було вивезено за кордон, складав 7,29 мільйонів тонн, а вже у вересні цей показник виріс на 32% до 9,66 мільйонів тонн.

«Зараз ми спостерігаємо висхідну динаміку експорту української продукції. Якщо в липні обсяги експорту складали 5,79 мільйонів тонн, в серпні - 7,29 мільйонів тонн, то у вересні маємо 9,66 мільйонів тонн. Найголовніший успіх – це скорочення торгового дефіциту. Сальдо торгівлі товарами на жаль поки ще негативне, але при цьому від’ємний показник в порівнянні з серпнем скоротився в три рази. Будемо сподіватись, що завдяки діям уряду щодо стимулювання українського експорту, показники торгового балансу і надалі будуть покращуватись», - повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр економіки Юлія Свириденко.

Що стосується структури українського експорту, то більш за все Україна експортувала зернові, соняшникову олію, електроенергію та продукцію гірно-металургійного комплексу.


Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну