На Дніпропетровщині кількість хворих на Covid-19 зросла на 40% за останній тиждень

На Дніпропетровщині кількість хворих на Covid-19 зросла на 40% за останній тиждень

Фото: Перший Криворізький

Міністерство охорони здоров'я попереджало про осінній хворих на Covid-19 та чергову хвилю пандемії.

З 26 вересня по 2 жовтня на Дніпропетровщині зареєстровано 3778 випадків коронавірусної хвороби, 602 людини було шпиталізовано, ще 212 – з підозрою на хворобу.

Статистика говорить про зростання захворюваності на 40%, за попередній тиждень кількість недужих становила 2141 осіб.

Про це заявив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в Телеграм.

Він повідомляє, що наразі в області до кисню під‘єднано 100% ліжок у закладах, де допомагають ковід-хворим. Централізованим киснем забезпечено 2 539 ліжок – це 81,6%.

На Дніпропетровщині працює 21 центр масової вакцинації, майже 200 пунктів щеплення, 60 мобільних бригад. В наявності – більше 300 тисяч доз вакцини, доступні для безкоштовного щеплення.

Того року Дніпропетровською обласною радою було виділено субвенцію у 445,7 мільйонів на централізоване киснезабезпечення регіону. На 22,5 мільйони купили експрес-тестів та 4 рентгенодіагностичні системи. Ще 26,4 мільйони пішло на доплати лікарям.

Автомобілі швидкої допомоги мають системи подачі кисню, апарати ШВЛ, дефібрилятори, електрокардіографи, пульсоксиметри, інфузомати тощо.

Цьогоріч в бюджеті області закладено субвенції на наступне:

  • на забезпечення у громадах централізованої подачі кисню (понад 180 млн гривень),
  • закупівлю послуг з проєктування та встановлення кисневих станцій (майже півтора мільйони гривень для територіальних громад)
  • реконструкцію мереж киснепостачання обласних комунальних підприємств (понад 100 млн гривень).

Микола Лукашук запевнив, що чергова хвиля ковіду не стане для Дніпропетровщини апокаліпсисом. Область повністю до цього готова.


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну