Головні новини тижня: у Кривому Розі росіяни зруйнували аеропорт та ліцей

Головні новини тижня: у Кривому Розі росіяни зруйнували аеропорт та ліцей

Фото: Перший Криворізький

Редакція «Першого Криворізького» зібрала актуальні новини минулого тижня з 26 вересня по 2 жовтня.

Новини Кривого Рогу
26 вересня російські окупанти вдарили по аеропорту в Кривому Розі ракетою Х-59. Ніхто не постраждав.

У той же день Кривому Розі зіштовхнулись Kia Sportage та Газель. Аварія трапилась на об’їзній дорозі на мікрорайоні Східний.

Водій «Kia Sportage» був заблокований в авто та від отриманих травм помер на місці, водія Газелі госпіталізували з травмами в лікарню.

Ввечері 27 вересня над Кривим Рогом сили протиповітряної оборони збили російську ракету Х-59. Її випустив винищувач Су-35 з боку Мелітополя Запорізької області.

У Центрально-Міському та Довгинцівському районах Кривого Рогу порушники правил дорожнього руху пропонували інспекторам патрульної поліції хабарі. В обох випадках інспектори склали на правопорушників протоколи та викликали слідчих для подальшого розбирання.

Минулого тижня в 356 криворіжців зареєстрували коронавірус, 80 людей лікуються в стаціонарах.

В історичному центрі Кривого Рогу з’явилися незаконні споруди. Декілька кіосків побудували біля підземного переходу на площі Визволення.

Ввечері 28 вересня російські окупанти випустили по Кривому Рогу дві ракети Х-59. Одну силам протиповітряної оборони вдалося збити, інша ракета влучила в об’єкт цивільної інфраструктури.

Вчительки з Кривого Рогу отримали нагороди за перемогу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2022».

Канадська компанія з розвідки та видобутку залізної руди Black Iron планує викупити в Міністерства оборони землю під новий гірничозбагачувальний комбінат на Шиманівському родовищі в Кривому Розі.

З 1 жовтня вуличне освітлення в місті працюватиме за новим графіком. З урахуванням природного світлового режиму, зовнішнє освітлення вмикатимуть о 05.00 ранку і вимикатимуть автоматично з настанням природного освітлення. Вмикати світло будуть о 22:00.

Криворіжець переробляв сигнальну зброю на вогнепальну, створив та адміністрував Телеграм-канал, у якому налагодив збут «продукції».

Вночі, 2 жовтня, ворог скерував іранський дрон-камікадзе на будівлю місцевого коледжу в місті Кривий Ріг.

Війна Росії проти України
Починаючи від 10 вересня, окупанти запустили по півдню України понад 30 іранських дронів-камікадзе.

Вночі 29 вересня окупанти ударили ракетою по Дніпру, троє людей загинули, серед них дитина. Згодом рятувальники на місці ракетного удару знайшли фрагменти тіла ще однієї дитини.

30 вересня зранку окупанти розстріляли мирних громадян, які очікували в цивільній гуманітарній колоні на виїзд із Запоріжжя. Попередньо, випущено було 16 ракет із застосуванням ЗРК «С-300».

Суспільство
У Глеюватській громаді Криворізького району помер сільський голова Юрій Сергієнко.

Минулого тижня в Павлоградському районі Дніпропетровської області 2-річна дитина отруїлася грибами.

В Апостоловому Криворізького району через вибух газу в приватному будинку постраждав чоловік. Він отримав опіки обличчя та рук.

У дев?яти громадах Дніпропетровської області, де лунають постійні обстріли, облаштують пункти обігріву.

Медзаклади Дніпропетровщини отримали понад 28 тисяч вакцин від поліомієліту. Препарат у вигляді крапель надав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

З 1 жовтня мешканці та мешканки Кривого Рогу, а також інші жителі України, які їздять за кермом, зобов’язані включати фари поза населеними пунктами.

У додатку «Дія» знову можна оплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Україна 30 вересня подала заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Зеленський скасував осінній призов громадян України на строкову військову службу та відклав демобілізацію.

Дніпровська бійчиня UFC Марина Мороз стала першою в історії промоції, яка знялася для популярного чоловічого видання Playboy.

Економіка
Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду Держбюджету понад 60,5 мільйонів гривень на відшкодування комунальних витрат за травень громадам, які безоплатно прихистили переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 жовтня 2022 року збільшиться на 200 гривень — до 6 700 гривень на місяць. У цій сумі «мінімалка» зафіксується мінімум на рік, оскільки держбюджет-2023 не передбачає підняття мінімальних зарплат.

В Україні призначати та виплачувати субсидії з пільгами будуть не органи соцзахисту, а Пенсійний фонд.

Посилання скопійовано в буфер обміну