Військові облігації тепер можна придбати у Дії

Військові облігації тепер можна придбати у Дії

Фото: Перший Криворізький

Від сьогодні, 3 жовтня, українці можуть придбати військові облігації у системі держпослуг Дія. Їхня вартість стартує від 900 грн, а купівля може стати альтернативою депозиту.

Про це повідомила пресслужба Дії, а також міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За словами міністра, тепер кожен може безпосередньо підтримати економіку та наблизити перемогу.

"Військові облігації – це цінні папери від держави, які допомагають економіці країни під час воєнного стану. Працюють вони дуже просто. Купуєте облігації в Дії, підтримуєте ЗСУ, а через час отримуєте свої кошти назад із відсотками. Це як депозит, який працює на перемогу", – пояснив Федоров.

Громадянам пропонують 7 різних видів облігацій, кожну з яких назвали на честь тимчасово окупованих регіонів України. Вартість 1 цінного паперу стартує від 900 гривень. Відсотки, які отримає вкладник, коливаються від 11% до 16% річних.

Для того, щоб скористатися новою функцією необхідно:

  • оновити додаток та знайти послугу «Військові облігації»
  • обрати банк-продавець
  • вказати кількість облігацій, які ви хочете придбати
  • для повернення відсотків та коштів обрати картку "єПідтримка"
  • підписати документи на відкриття рахунку.
Придбати облігації можна в необмеженій кількості, максимальний строк їхньої дії – до 1,5 року.


Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну