Компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців буде збільшено вдвічі

Компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців буде збільшено вдвічі

Фото: Перший Криворізький

Уряд удвічі збільшив компенсацію витрат громадянам, які прихистили внутрішніх переселенців

Під час проходження опалювального сезону, компенсації власникам житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб зростуть. З жовтня вони становитимуть близько 900 грн щомісяця за кожну людину.

Про це повідомляють у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Відповідний проект постанови, розроблений Мінрегіоном, прийнято на засіданні Уряду 30 вересня.

«Уряд продовжує підтримувати українців, які безоплатно надали своє житло тим, хто вимушений покинути домівки через збройну агресію Росії. Відтак у межах соціальної програми «Прихисток» в опалювальний період сума відшкодування становитиме близько 900 грн щомісяця за кожну особу», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Також Мінрегіоном досягнуто домовленостей з Товариством Червоного Хреста в Україні, Міжнародною Федерацією Червоного Хреста і Червоного Півмісяця щодо забезпечення покриття витрат спрямованих на компенсацію. Отже з 1 жовтня 2022 року до 31 березня 2023 року компенсація витрат громадянам, які тимчасово прихистили ВПО, буде збільшена до 30 грн на день за кожну особу.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну