В Євросоюзі засудили анексію Росією українських територій

В Євросоюзі засудили анексію Росією українських територій

Фото: Depositphotos

Європейська рада засудила анексію Росією окупованих територій України.

Про це повідомляє "Перший Криворізький" з посиланням на заяву ЄС.

Лідери усіх країн Європейського Союзу розкритикували Росію за незаконну анексію територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. У ЄС заявили, що ніколи не визнають незаконних "референдумів" Росії.

"Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо ні незаконні "референдуми", організовані Росією як привід для подальшого порушення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, ні їхні сфальшовані та незаконні результати. Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними і не можуть мати будь-якої юридичної сили. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації беззастережно відкинути цю незаконну анексію", — йдеться у заяві.

Крім цього, в Брюсселі заявили про непохитну фінансову та військову підтримку України.

"Ми посилимо наші обмежувальні заходи у відповідь на протиправні дії Росії. Вони ще більше посилять тиск на Росію, щоб вона припинила агресивну війну", — підсумували у Єврораді.
Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну