Ми готові до діалогу із Росією, але вже з іншим президентом РФ — Зеленський

Ми готові до діалогу із Росією, але вже з іншим президентом РФ —  Зеленський

Фото: Офіс Президента

Сьогодні після засідання РНБО України Президент Володимир Зеленський зробив гучну заяву.

Україна подає заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

“Тільки шлях посилення України і вигнання окупантів з усієї нашої території повертає мир, ми пройдемо цим шляхом.Україна була і залишається лідером в переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитись про співіснування на рівних чесних гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність, тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом Росії”, - заявив Зеленський.

Після цих слів Зеленський підписав документ. Також він послався на прецеденти Фінляндії та Швеції, які подали заявки до альянсу без плану дій щодо членства в НАТО.

Він додав, Україна розуміє, що потрібен час для досягнення консенсусу з усіма учасниками НАТО, тому Зеленський запропонував реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки для України та всієї Європи згідно з київським договором про безпеку.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"


Посилання скопійовано в буфер обміну