У Кривому Розі на гідротехнічних спорудах триває ліквідація наслідків ракетних ударів

У Кривому Розі на гідротехнічних спорудах триває ліквідація наслідків ракетних ударів

Фото: Перший Криворізький

У Кривому Розі продовжується ліквідація наслідків ракетних ударів по гідротехнічним спорудам. Рівень води на всіх ділянках не перевищує критичних позначок.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Також він зазначає, що у місті тривала робота з випомпування води з прибудинкових територій.

Загалом фахівці вже відкачали з 36 будинків та 58 присадибних ділянок близько 4500 м3 води.

Крім цього, криворіжці, домоволодіння яких постраждали від підтоплення, подали 62 заявки на надання матеріальної допомоги від міста та 63 заявки на надання допомоги від держави.

Нагадаємо,14 вересня російська армія випустила по Кривому Рогу 8 ракет. Пізніше стало відомо, що це були ракети «Кінжал» та «Іскандер».

Після прильотів у декількох районах міста не стало води, адже росіяни умисно влучили у гідротехнічну споруду. Володимир Зеленський заявив, що це була спроба затопити Кривий Ріг.

Під час удару люди не постраждали, але в річці Інгулець піднявся рівень води до 2 метрів. За ранок він просідав на 40 сантиметрів, повідомляє начальник військової адміністрації Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу було підтоплено 112 житлових будинків.

Криворізькі фахівці ДСНС та інші служби спільно кілька разів підривали споруди, аби уникнути катастрофічних наслідків масштабної аварії.

Посилання скопійовано в буфер обміну