Почервонілий «Інгулець» не несе шкоди для людини - доцентка кафедри фізичної географії

Почервонілий «Інгулець» не несе шкоди для людини - доцентка кафедри фізичної географії

Фото: Перший Криворізький

Вода у міській річці стала яскраво червоного кольору через потраплянням у воду залишків руди, яка має характерний колір.

Про це повідомляє пресслужба Держекоінспекція України у Фейсбук.

"Протягом доби російські війська завдають ударів по Кривому рогу та його інфраструктурі. Внаслідок терористичних дій, вода у місті перетворилась на рідину яскраво червоного кольору", — йдеться у повідомленні.

За даними відомства, розпочато кримінальне провадження, у рамках якого фахівці Держекоінспекції провели огляд місця подій та зафіксували масштаби руйнувань, завданих навколишньому природному середовищу регіону.

Доцентка кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму Криворізького державного педагогічного університету Ірина Остапчук запевнила, що почервонілий "Інгулець" не несе шкоди для людей.

"Це звичайна гірська порода, вона й так існує в цьому середовищі. Просто зараз концентрація більша, ніж зазичай. Все це винесеться в море, а з моря – у світовий океан. Все збалансовано. Природні процеси все “устаканять”. Для людини шкоди ніякої",
— розповіла Остапчук.



Читайте також: У Кривому Розі триває ліквідація наслідків паводку

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну