Ракетні удари по Кривому Рогу — терористичний акт проти цивільних людей, — Вілкул

Ракетні удари по Кривому Рогу — терористичний акт проти цивільних людей, — Вілкул

Фото: Перший Криворізький

14 вересня Росія нанесла 7 ударів крилатими ракетами по цивільній інфраструктурі Кривого Рогу: 4 ракети “Кинджал” та три “Іскандер”. Одна ракета влучила в Інгулецькому районі, інші 6 — у споруди цивільної інфраструктури біля Карачунівського водосховища, яке забезпечує частину мешканців Кривого Рогу водою.

Про це сьогодні під час виїзду на місце події повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Вода прибувала по 40 см на годину, в деяких місцях рівень води в Інгульці збільшився до 2 метрів.

Фактично це була спроба росіян змити водою частину Кривого Рогу. Терористичний акт проти цивільних людей, — сказав Олександр Вілкул.
Для ліквідації наслідків працівники підприємств, комунальних служб та рятувальники залучили понад 100 людей та 14 одиниць спеціальної інженерної техніки.

Вночі військові сапери підірвали двома контрольованими вибухами дамбу в районі Чорногорки, щоб розширити пропускну спроможність річки Інгулець і вода могла піти далі. Після підриву вода стала прибувати у 10 разів повільніше.

Також працівники державного підприємства "Кривбаспромводопостачання" та комунального Кривбасводоканалу робили все необхідне для перекриття шлюзів.

Рятувальники та гірничорятувальники розбирали завали, працювали на великій висоті.

Промислові підприємства надали для засипки шлюзів понад 50 великих самоскидів з бутом, суглинком та щебенем.

Зараз ліквідація наслідків виконана на 50%. До кінця дня її планують завершити.

Найбільше від повені постраждали мешканці Гданцівки у Центрально-Міському районі міста та Мотронівки в Інгулецькому. Підтоплено 112 будинків та дач.

Вночі евакуювали кілька сотень людей з більш ніж 30 вулиць з зони ризику.

Рівень води впав на більш ніж 50 см і в наступні години впаде ще більше, обіцяє начальник головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Воду, яка потрапила у будинки та подвір’я мешканців, будуть викачувати за допомогою мотопомп.

Читайте також: У Кривому Розі в обід і надвечір знову пролунали вибухи



Посилання скопійовано в буфер обміну