Криворізький район під ударом — Лукашук

Криворізький район під ударом — Лукашук

Фото: Перший Криворізький

Сьогодні, 14 вересня, ворог здійснив цілеспрямований обстріл критичної інфраструктури Кривого Рогу та обстріляв з “Ураганів” Зеленодольську громаду.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

За інформацією ОУВ «Каховка», випущено 7 ракет Х-22 по Кривому Рогу. Вони влучили в об’єкти гідротехнічної, критичної та транспортної інфраструктури. Мета ворога - це паніка, психологічний тиск на людей, створення надзвичайної ситуації в місті та спроба створити гуманітарну кризу.

В Кривому Розі працює штаб по ліквідації наслідків ракетного удару, комунальні та ремонтні служби задіяні. Прошу всіх зберігати спокій. Ситуація повністю контролюється військовою адміністрацією. Всі працюють.

Станом на 20:20 інформація щодо підтоплення домоволодінь не надходила.

Також сьогодні з «Ураганів» ворог гатив по Зеленодольській громаді. Пошкоджено житловий будинок. Люди вціліли.

В інших районах регіону день минув тихо.

Щоб дізнаватись про новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"
Російська армія випустила по Кривому Рогу 8 ракет. Пізніше стало відомо, що це були ракети типів «Кінжал» та «Іскандер».

Після прильотів у декількох районах міста не стало води, адже росіяни умисно влучили у гідротехнічну споруду. Президент України Володимир Зеленський заявив, що це була спроба затопити Кривий Ріг.

Під час удару люди не постраждали, але в річці Інгулець піднявся рівень води до 2 метрів. За ранок він просів уже на 40 сантиметрів, повідомляє начальник військової адміністрації Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу підтоплено 112 житлових будинків.

Вночі криворізькі фахівці ДСНС та інші служби спільно кілька разів підривали споруди, аби уникнути катастрофічних наслідків масштабної аварії.

Посилання скопійовано в буфер обміну