Королева Єлизавета II померла - ЗМІ

Королева  Єлизавета II померла - ЗМІ

Фото: Getty Images

Про смерть королеви Єлизавети II повідомили кілька світових та українських медіа. Повідомлялося, що вона померла у своїй шотландській резиденції Балморал сьогодні, 8 вересня.

Монархині було 96 років, нібито повідомило видання Guardian. Пізніше з'ясувалося, що це було неправдиве повідомлення.

Якщо королева помре, на 12 жалобних днів від моменту смерті королеви і до її поховання ділове та світське життя у Великій Британії зупиниться. Будуть закриті фондові біржі, банки, а телеканали, зокрема BBC, змінить свій брендинг із червоного на чорний, з ефірів будуть зняті всі розважальні програми. День похорону Єлизавети оголосять офіційним вихідним.

Тіло монархині перебуватиме у Вестмінстерському абатстві до моменту похорону для того, щоб люди могли прийти і попрощатися з королевою. Для церемонії буде підготовлено два мільйони квітів із королівських оранжерей і квітників. Після прощальної служби в абатстві, куди запросять близько двох тисяч гостей, труна з тілом монархині буде доставлена до Віндзорського замку, де Єлизавету II поховають в каплиці Святого Георгія поруч зі своїм батьком, матір'ю Єлизаветою і сестрою, принцесою Маргарет.

Королева Єлизавета II зійшла на трон 6 лютого 1952 року в день смерті її батька короля Георга VI. У цей момент принцеса і її чоловік принц Філіп перебували в поїздці країнами Співдружності.

Коронація монархині відбулася 2 червня 1953 року у Вестмінстерському абатстві, там же, де було і весілля принцеси з принцом Філіпом 1947 року. Це була перша коронація британського монарха, яку транслювали на телебаченні в прямому ефірі, її подивилося 27 мільйонів осіб. Правила королева Єлизавета II вже 69 років і 2022 року відсвяткувала 70-річний ювілей свого правління.

ОНОВЛЕНО

Королева Єлизавета жива.

Щоб дізнаватися новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну