Яблучний Спас 2022: топ 3 смачних рецепти з яблуками

Яблучний Спас 2022: топ 3 смачних рецепти з яблуками

Фото: Depositphotos

Щороку 19 серпня відзначають день Преображення Господнього 2022 і в цю ж дату зустрічають Яблучний Спас 2022.

Редакція «Першого Криворізького» підготувала добірку рецептів смачних шарлоток з яблук.

Класична шарлотка з яблуками


Інгредієнти:

  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Борошно пшеничне — 90 г.
  • Цукор — 90 г.
  • Яблука — 3 шт.

Покроковий рецепт приготування класичної шарлотки:

1. Яблука помийте, почистіть і розріжте на чотири частини. Виріжте серцевину і поріжте тонкими скибочками та відкладіть.

2. З яєць дістаньте білки та жовтки окремо. Жовток не повинен потрапити до білка.

3. Збийте білки міксером до пишної світло піни. Потім поступово додайте 30 г цукру і добре збийте до піків.

4. Всипте до жовтків залишки цукру і збивайте міксером, допоки маса не побіліє. Вилийте жовткову суміш у білкову, обережно перемішайте рухами знизу догори.

5. Зверху просійте борошно, знову перемішайте. Форму для випічки діаметром 20 см змастіть вершковим маслом та присипте борошном.

6. Викладіть частину тіста у форму. Зверху розподіліть половину порізаних яблук. Додайте залишки тіста, а зверху знову викладіть яблука.

7. Випікайте у розігрітій до 180-200°С духовці 30-40 хвилин. Готовність яблучної шарлотки перевірте за допомогою дерев’яної палички — вона повинна виходити з центру пирога сухою.

8. Дайте шарлотці трохи постояти, потім обережно дістаньте з форми і подавайте до столу.




Насипний пиріг з яблуками

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 160 г.
  • Манна крупа — 200 г.
  • Цукор — 200 г.
  • Ванілін — 10 г.
  • Розпушувач — 10 г.
  • Масло вершкове — 150 г.
  • Яблука — 800 г.
Покроковий рецепт приготування простого насипного пирога з яблуками:

1. В миску просійте борошно, додайте манну крупу, цукор, розпушувач, ванілін і перемішайте.

2. Яблука помийте, почистьте від шкірки і серцевини. Натріть на грубій терці.

3. Форму змастіть маслом, насипте третю частину сухої суміші, зверху викладіть половину яблучної маси, потім знову суху суміш. Масло поріжте кубиками і половину розкладіть по всій поверхні. Зверху покладіть другу частину яблучної начинки і засипте рештою сухої суміші. Покладіть другу частину кубиків з масла по всій поверхні. Присипте зверху цукром і запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Поверхня пирога має бути золотистою.

4. Пиріг охолодіть і обережно вийміть з форми. Пиріг крихкий, тому підготуйте столове начиння, щоб їсти його було комфортно.




Перевернутий яблучний пиріг


Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 300 г.
  • Масло вершкове — 60 г.
  • Цукор — 80 г.
  • Кефір — 300 мл.
  • Розпушувач — 12 г.
  • Цукор ванільний — 10 г.
  • Кориця мелена — 5 г.
  • Яблука — 2 шт.
  • Олія соняшникова — 20 мл.
  • Цукрова пудра — 20 г.
Покроковий рецепт приготування перевернутого яблучного пирога:

1. Збийте у блендері розтоплене вершкове масло із цукром, кефіром і ванільним цукром. Поступово додавайте просіяне з розпушувачем борошно і замісіть однорідне тісто.

2. Яблука помийте, очистьте від шкірки і серцевини, наріжте кубиками. Змастіть форму олією, викладіть шматочки яблук, посипте корицею і залийте тістом.

3. Випікайте при температурі 180 °C 30 хвилин. Готовий виріб посипте цукровою пудрою.



Посилання скопійовано в буфер обміну