У Кривому Розі перебуває майже 50 тисяч офіційно зареєстрованих переселенців

У Кривому Розі перебуває майже 50 тисяч офіційно зареєстрованих переселенців

Фото: Перший Криворізький

Станом на 21 червня Кривий Ріг прийняв більше 65 тисяч переселенців з 15 областей України, з яких майже 50 тисяч офіційно зареєструвалися та отримали відповідний статус.

Про це повідомляє Управління преси та інформації Криворізької міськради.

Більше 40% всіх облікованих переселенців – це мешканці 79 населених пунктів Херсонської області.

Найбільша кількість біженців Херсонської області з населених пунктів: Нововоронцовка, Високопілля, Мала Олександрівка, Велика Олександрівка, Біла Криниця, Дудчани, Осокорівка, Заградівка, Потьомкіне, Миролюбівка, Давидів Брод, Архангельське, Тополине.

Із Зеленодольської громади до Кривого Рогу евакуйовано понад 1,5 тисячі чоловік. Для розміщення переселенців містом підготовлено більше 80 пунктів компактного проживання, з яких заселено 30. В них коштом міста для переселенців організовано гаряче харчування, з дітками працюють н вихователі та педагоги, організовується їх дозвілля.

У Кривому Розі цілодобово працюють два пункти прийому переселенців у Металургійному та Інгулецькому районах. Тут прибуваючих людей обліковують, надають допомогу у розселенні, невідкладну медичну, психологічну, правову допомогу, забезпечують продуктами та гуманітаркою.

Для надання всебічної допомоги мешканцям сусідньої Херсонської області в 3 районах Кривого Рогу організовано 5 пунктів видачі цільової гуманітарної продуктової допомоги своїм мешканцям.

Щоб бути в курсі всіх останніх подій, підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну