Кабмін підтримав легалізацію медичного канабісу

Кабмін підтримав легалізацію медичного канабісу

Фото: Pexels

Уряд підтримав законопроєкт, який регулюватиме обіг коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

Нині МОЗ очікує, що Верховна Рада підтримає його ухвалення, аби полегшити перебіг понад 50 патологічних станів.

Зазначається, що законопроєкт розширить доступ пацієнтів до необхідного лікування низки хвороб, зокрема онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

Прийняття законопроєкту дозволить надалі імплементувати кращий досвід у сфері регулювання обігу препаратів на основі канабісу.

Документ передбачає встановлення жорсткого контролю над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів, зокрема:

  1. Ліцензування господарської діяльності з культивування сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей.
  2. Дозвіл діяльності з культивування сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних, промислових цілей, в науковій та науково-технічній діяльності.
  3. Простежуваність обігу сортів рослин роду коноплі (Cannabis) для медичних цілей, продуктів їх перероблювання чи вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів.
Препарати на основі канабісу застосовуються у паліативній допомозі для полегшення комплексу симптомів у онкохворих, включаючи полегшення болю, розладів харчування, налагодження сну.

За попередніми доказами ефективним є використання лікарських засобів на основі медичного канабісу у випадку психічних патологій, що виникають внаслідок вживання психоактивних речовин зі стимулювальною дією на організм людини, а також для подолання тривоги, посттравматичних стресових розладів та порушення сну.

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну