В травні ще майже 2500 криворіжців отримають допомогу з міського бюджету

В травні ще майже 2500 криворіжців отримають допомогу з міського бюджету

Фото: управління преси та інформації

В травні ще майже 2500 криворіжців отримають допомогу з міського бюджету, з них майже 800 – воїни та ветерани. Загальна сума виплат складатиме 11,7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє управління преси та інформації Криворізької міської ради.

На травневому засіданні виконкому міськради підтримані всі рішення соціального спрямування.

В умовах воєнного стану особлива увага - учасникам бойових дій на сході України, рідним загиблих наслідок російської агресії бійців; дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Сім’ям військових, які загинули захищаючи країну від окупантів, крім допомоги, передбаченої державою, місто надає підтримку на поховання (20 тисяч гривень), а також міською соцпрограмою передбачені виплати рідним по 100 тисяч гривень. які вони отримають після офіційно встановленого статусу.

В рамка комплексної Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС на сході України та членів їх сімей, яка діє в Кривому Розі вже 9 рік, учасники бойових дій щорічно отримають одноразову виплату з міського бюджету – 5 тисяч гривень та щомісяця пільги на комунальні послуги – 50%.

У травні з міського бюджету отримають допомогу 560 учасників бойових дій на сході України (з початку року її вже одержали 2129 воїнів), 233 воїна-інтернаціоналіста (таку допомогу у цьому році отримали вже 704 криворіжця).

Також з початку року 276 ветеранів-учасникам бойових дій Другої світової війни отримали допомогу міста.

Продовжується виплата допомоги дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Допомогу отримають 32 дитини з відповідним статусом. З початку року її вже отримали 105 дітей.

Крім того, з міського бюджету надійде допомога 226 дітям з інвалідністю та онкохворим дітям. З початку року допомогу у розмірі 10 тис. грн отримали 800 дітей. Також з початку року вже 133 дитини, які хворі на цукровий діабет, отримали допомогу.

Оперативні новини про події у Кривому Розі

Посилання скопійовано в буфер обміну