Доглядали пшеницю і побачили дві ракети: як на полях під Кривим Рогом працюють аграрії

Доглядали пшеницю і побачили дві ракети: як на полях під Кривим Рогом працюють аграрії

Фото: Первый Криворожский

Ранок 24 лютого у механізатора з Криворізького району Григорія Олійника і оператора обприскувача Романа Москвити починався в роботі — вони доглядали пшеницю на полі біля села Валового. Аж раптом Григорій побачив у небі ракети.

У нас є полігон під Кривим Рогом, де стрільби проводять, — говорить Григорій. — І у нас там стоянка, бригада. Ми на цій бригаді ставимо обприскувачі. Працюємо ночами, щоб не було випаровування, опіків на пшениці. Так от рано зранку ми повернулися на стоянку, загрушили обприскувачі. Вийшли і побачили, як пролетіли дві ракети! Наче в сторону Миколаєва і Кропивницького.
Аграрій Григорій Олійник говорить, що не був здивований чи наляканий початком війни. Мовляв, про вторгнення ЗМІ попереджали, а ракети... Працювати все одно потрібно.

Хліб, пшениця — всьому голова, — говорить Григорій. — Як хліба не буде, було б дуже погано... Тому працюю кожен день. Це справа мого життя.
На деякі поля Гречано-Подівської, Зеленодольської та Широківської громад долетіли “урагани”, і “гради”, говорить начальник військової адміністрації Криворізького району Євген Ситниченко. На цих полях зараз сіють соняшники, і лишатиметься посіяти кукурудзу.



У Гречано-Подівську територіальну громаду входить 15 населених пунктів. Поля вже вірують ячменем, пшеницею і ріпаком. В середині траня ведеться “підкормка” ранніх зернових і озимих культур — пшениці та ячменю. Гречано-Подівська громада, як і всі інші громади Дніпропетровщини, повністю підконтрольна ЗСУ.



Жнива планують збирати без перешкод: жителі вірять, що до того часу ЗСУ підуть в контрнаступ і виженуть окупантів з Херсонщини, звідки "гради" й "урагани" дістають прикордонні села району.





Фото: Даніїл Токмаков

Редактор: Софія Скиба

Посилання скопійовано в буфер обміну