З'явились нові послуги у додатку «Дія»

З'явились нові послуги у додатку «Дія»

Фото: Первый Криворожский

У застосунку Дія з’явилися нові послуги: можна отримати тимчасовий цифровий документ, який засвідчує особу, а також повідомляти про ворожі війська та перераховувати кошти для ЗСУ.

Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

У Дії запустили єДокумент. Генерувати самостійно його не потрібно – він автоматично доступний усім користувачам, які оновили застосунок.

єДокумент допоможе українцям, які через війну втратили паперові документи, засвідчити особу. Його можна показувати представникам поліції та тероборони на блокпостах. А також в органах державної влади. Він містить фото, паспортні дані людини, податковий номер та QR-код.

У Дію додали можливість відправляти кошти на допомогу Збройним силам України. Для цього слід зайти у застосунок та натиснути «Допомогти армії». Далі вказати суму та сплатити її. Кошти зараховуватимуть до спеціального фонду «Повернись живим».

Ще одна нова послуга – єВорог. Через застосунок користувачі можуть повідомляти про розташування ворожих військ.

Підприємці та наймані працівники, які мешкають у зоні бойових дій, можуть оформити державну допомогу. Отримати 6500 грн на картку єПідтримки. Послуга доступна до 31 березня.

У застосунку запустили Дія.TV та Дія.Радіо. Послуги вже доступні для користувачів IOS та Android. Безкоштовно та в онлайн-режимі користувачі можуть стежити за перебігом подій в країні.

Посилання скопійовано в буфер обміну