Близько 18 тисяч переселенців з інших міст де ведуться бойові дії, переміщені до Дніпропетровської області

Близько 18 тисяч переселенців з інших  міст де ведуться бойові дії, переміщені до Дніпропетровської області

Фото: Первый Криворожский

Близько 18 тисяч переселенців з Маріуполя, Харкова, Попасної, Запоріжжя, Сумщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини. Саме стільки внутрішньо переміщених осіб нині перебуває в Дніпропетровській області.

Про це повідомив заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Миколи Лукашук, голова Дніпропетровської облради.

«Щодня ми разом з очільником військової адміністрації області Валентином Резніченком отримуємо дані щодо переселенців, вирішуємо питання їхнього розміщення, харчування, забезпечення медикаментами та предметами першої необхідності. Хтось проживає за власний рахунок. Люди, які не мають такої можливості, знаходяться на повному утриманні громад. Щодня ми моніторимо ситуацію, потреби, питання, які виникають. І оперативно їх вирішуємо. Щодня представники громад звітують про стан справ», — повідомив Микола Лукашук.

Дехто з переселенців виявляє бажання залишитися на Дніпропетровщині.

Втім більшість внутрішньо переміщених осіб проводить на території Дніпропетровщини декілька діб і далі виїжджає на захід України чи за кордон евакуаційними потягами.

Для таких громадян організовують транспорт, яким люди їдуть до залізничних вокзалів Дніпра та Кривого Рогу.

«Кожен громадянин, який прибуває до нашої області, може розраховувати на захист, підтримку і допомогу. Своїх не кидаємо, бо #МиЗУкраїни», — підсумував Микола Лукашук.

Підписуйтесь на telegram-канал "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну