Кривий Ріг – одне із найбезпечніших міст в нашій зоні – Вілкул

Кривий Ріг – одне із найбезпечніших міст в нашій зоні – Вілкул

Фото: Первый Криворожский

Місто Кривий Ріг – одне із найбезпечніших міст в нашій зоні. Ситуація повністю контрольована і по периметру міста і всередині міста. Ми розуміємо і знаємо, де знаходиться ворог. Це – не близько до міста, це - мінімум в периметрі100 км. Наші Збройні сили, Національна Гвардія, загони тероборони надійно його захищають на дуже багатьох глибоких рубежах оборони.

Про це заявив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул під час брифінгу.

Обстановка у регіоні і чому так довго була повітряна тривога.

Всі системи життєзабезпечення: газ, вода, тепло, електроенергія , комунальні служби, де це необхідно, працюють стабільно. Безпека контролюється поліцією.

Стосовно сьогоднішньої повітряної тривоги. Чому більше години продовжувалася повітряна тривога і чому місто перебувало у сховищах?
Тому що цього разу повітряна тривога була не пов’язана із ракетами. Коли в наш бік летять ракети, а летять вони на нас або через нас, ПВО не зрозуміло – це триває не дуже довго, 10 -15 хвилин. Ракети летять швидко.

"Сьогодні в наш бік рухалися літаки противника, вони летять повільніше і тому повітряна тривога була значно довше. Поки літаки «пішли» із нашої зони.
Але, можу вас запевнити,в небі над Кривим Рогом ворожої техніки не було, хоча на жаль,вона була над Дніпром ідалі- на схід. Все що ви могли бачити – прикривало нас.
Я хотів ще раз звернутися до всіх криворіжців: будь ласка не знімайте на відео, коли ви щось бачите в небі, на землі та будь-де. Цього не можна робити. Ворог моніторить соцмережі, ворог через них збирає розвідувальну інформацію. Нічого не знімайте, нічого не викладайте ані в Фейсбук, ані в інших соціальних мережах. Це дуже важливо для оборони і безпеки нашого міста.
Ще раз підкреслюю – ситуація стабільна, ми все повністю контролюємо."
— сказав начальник Військової адміністрації.

Посилання скопійовано в буфер обміну